Legfrissebb hírekÖnkéntesség és LLLRIVER ProjektLetölthető anyagokKapcsolat
[Translate to Magyar:] Dieses Projekt wurde mit Unterstützung der Europäischen Kommission finanziert. Die Verantwortung für den Inhalt dieser Mitteilung trägt allein der Verfasser; die Kommission haftet nicht für die weitere Verwendung der darin enthaltenen Angaben.

Háttér

Az aktív időskor népszerűsítésében az időskori önkéntességnek felbecsülhetetlen hatása van. Az ismert demográfiai trend – európai szinten növekvő számú idősödő lakosság – ismeretében még inkább szükségessé vált lehetőséget teremteni arra, hogy az idősek aktívak maradjanak. 

Az időskori önkéntesség közelebb hozza egymáshoz a generációkat, mely kapcsolatból mind az önkéntes, mind a fogadó szervezet profitálni tud.
Az önkéntesség új tanulási lehetőségeket biztosít ezzel járulva hozzá az önkéntes munkát végző személyes fejlődéséhez, valamint ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, teljes életet éljen.

Az időskori önkéntesség az informális tanulás egyik lehetséges terepe. Ennek ismeretében a szervezetek olyan időskorú önkéntesekkel dolgozhatnak, akik széleskörű tudással és nagy élettapasztalattal rendelkeznek.  
Annak ellenére, hogy még hiányoznak az időskori önkéntesség hatását és eredményeit mérő megbízható módszerek, az időskori önkéntesség kulcs szerepet játszik társadalmunkban, így nagyobb figyelmet, és elismerést érdemel!

A RIVER projekt célja, hogy személyre szabottan, a kompetenciaváltozást mérő eszköz fejlesztésével láthatóvá tegye az időskori önkéntesség tanulási eredményeit.